Bison

Er is kennelijk weer iemand het ‘slachtoffer’ geworden van een bison. En dat woord staat dus niet voor niets tussen haakjes. Want als mensen tijdens het maken van een selfie vergeten dat een bison een groot, sterk, wild dier is, ligt mijn sympatie geheel bij het dier in kwestie. Jammer genoeg stond er niet bij of er ook een selfie stick was gebruikt, want dan veranderd de zaak natuurlijk…ik had dan nog meer sympathie voor het dier gekregen.

Want ik kan er niets aan doen (nee, ik wil er niets aan doen, niet liegen) maar ik heb een ongetemde, grenzeloze haat voor die stokken. Misschien is het omdat ik op vakantie in Rome een beetje moe werd van de straatverkopers die me elke 5 minuten zo’n ding wilde aansmeren. Maar waarschijnlijk is het meer dat ik vind dat je iets moet beleven als het gebeurt, en als je alles wat om je heen gebeurt ziet als iets dat kan figureren in je volgende selfie, zie je volgens mij de dingen niet zo goed meer.

Recentelijk ben ik twee dagen dor Parijs getrokken met een museumpas, en kwam thuis met een hoofd vol herinneringen en beelden, en wat foto’s. Waarmee veel mensen om me heen mee thuis kwamen weet ik niet, maar ik vroeg me af of ze de Mona Lisa eigenlijk wel bekeken hadden, of dat ze dat thuis eens gingen doen. Op hun selfie met Lisa.

Overigens heb ik waarschijnlijk een stel vijanden gekweekt daar, omdat ik niet mee naar het afscheidingskoord schuifelde, een selfie of wat nam, en daarna weer verder sjokte met m’n selfiestick, maar gewoon 10 minuten vooraan heb gestaan, en heb zitten kijken. Zodat ik in m’n hoofd kon nagenieten van die kleine verleidster. Dat is uiteraard helemaal niet sociaal naar al de wachtende selfie verslaafden die er ook waren.

Maar er is hoop, festivals verbieden de selfiestick al massaal, en steeds meer musea volgen dit. Voordat er teveel museumstukken beschuldigd worden door mensen die wat slordig met hun stick rondzwaaien…Of in het geval van festivals, gewoon omdat het a. als wapen kan dienen, en b. al die sticks met smartphones het zicht op het podium volkomen afschermen.

En daar ben ik blij om, al zou het een leuk experiment zijn, wat gebeurt er als je iemand met een selfiestick loslaat op een Slipknot concert, bijvoorbeeld? Maar dat wordt niet gedaan, en misschien maar goed ook. De rectale extractie van de stick na afloop, is waarschijnlijk helemaal niet prettig voor de proefpersoon.

Maar wat ik dus zeggen wilde, stick of geen stick…ik snap die bison dus helemaal. En alle andere bisons die dit jaar mensen hebben ‘aangevallen’. Mensen moeten zich gewoon beseffen dat een wild dier geen speelgoed is, en dat de natuur een beetje respect verdiend.

En oh ja, ik ben ook natuur. En als selfie achtergrond dus niet aan te raden. Wie weet krijg ik opeens behoefte aan wat beweging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s